We zijn nog op zoek naar stress en burn-out coaches in deze regio. Neem contact op als u interesse hebt!


 

 

Leefstijl en burn-out

In Nederland heeft één op de zeven medewerkers te maken met burn-out klachten. Je bent dus niet de enige. Een burn-out neemt gemiddeld zeven tot negen maanden in beslag. Gemiddeld! Dat is een lange periode. Echter, dat hoeft helemaal niet zo lang te duren.

Mensen die hun burn-out snel en adequaat te lijf willen gaan, bieden we een ongekend effectief programma onder begeleiding van medische en paramedische professionals. Iedere dag die je met plezier, energie en voldoening kunt leven betekent winst in je leven. Daarom ben je van harte welkom op één van onze locaties. Onze hoofdlocatie bevindt zich op het landgoed Tongeren, midden in de Veluwse bossen. De rustige omgeving draagt bij aan de begeleiding naar jouw herstel of bij het voorkomen van een burn-out.

Wanneer je te maken hebt met een burn-out ken je gevoelens van ernstige emotionele uitputting. Twijfelen aan jezelf, piekeren, angstgevoelens en je meent voortdurend het leven niet meer aan te kunnen. Bij veel cliënten zien we ook allerlei lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, vermoeidheid en een benauwd gevoel op de borst. Vaak valt het niet mee om toe te geven aan de signalen. Wellicht is de druk vanuit de omgeving groot en probeer je te voldoen aan de eisen en verwachtingen. Ben je al te lang doorgegaan, dan is het hoog tijd om aan de bel te trekken. Hoe langer je wacht hoe langer het herstel kan duren.

Even voorstellen 

Sinds 1998 wijden wij ons in ons werk aan het welzijn en de ontwikkeling van mensen. Dit doen we met plezier, gedrevenheid en overtuiging omdat we zien dat mensen echt verder kunnen komen. In de loop van de jaren zijn we ons gaan specialiseren op het gebied van leefstijl en burn-out (voorkomen en herstel). De drie pijlers die essentieel zijn om gedragspatronen succesvol aan te passen zijn: inzicht, motivatie en bewustwording. Het Reset-programma helpt deze pijlers te bouwen en te onderhouden. Met behulp van onder meer gesprek, houdingsverandering, beweging, begeleide verkenning en ontspanningsoefeningen wordt nieuw -bewust gekozen- gedrag eigen gemaakt.

Werkwijze leefstijl en burn-out coaching

Wij bieden je van onze kant een intensief en laagdrempelig programma om de patronen die je in de weg zitten tot bewustzijn te brengen en te veranderen. Ons programma wordt ontwikkeld en uitgevoerd door een toegewijd en deskundig multidisciplinair team, bestaande uit:

 • Psychomotorische therapeuten
 • Oefentherapeuten
 • Orthopedagogen (consultatie én begeleiding)
 • Psychologen (consultatie  én begeleiding)
 • Leefstijlcoaches
 • Loopbaanadviseurs
 • Re-integratiecoaches

Afhankelijk van de hulpvraag en de achtergrond bepalen we in overleg met jou wie betrokken zal zijn bij jouw traject. Het programma wordt altijd op maat samengesteld en sluit aan op de persoonlijke kenmerken en ontwikkelstijl van de cliënt.

De eerste afspraak is in de meeste gevallen een kennismaking waarin we elkaar leren kennen en ingaan op jouw huidige situatie, de diepere stressbronnen en hoe dat jouw leven beïnvloedt (geestelijk en lichamelijk). Aan de hand van de kennismaking wordt er een begeleidingsvoorstel gemaakt met de invulling van het traject, uiteraard op maat gemaakt. Afhankelijk van jouw situatie en wensen kan er een gesprek plaats vinden met jouw werkgever om de doelen en de invulling van het traject te bepalen.

In het programma kunnen elementen uit de volgende disciplines worden ingezet:

 • Oefentherapie
 • Psychomotorische therapie
 • Psychologie
 • Neurolinguistisch programmeren
 • EMDR
 • Lichaamsgericht werken
 • Veranderkunde

Kosten

Een kennismakingsgesprek is altijd geheel vrijblijvend en gratis. Na de kennismaking maken we een offerte. De totale kosten zijn afhankelijk van de achtergrond, aard en omvang van het traject. De kosten voor een traject worden in de meeste gevallen door de werkgever vergoed. Wanneer u aanvullend bent verzekerd, worden de kosten veelal (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar.