Met deze website willen wij u informatie aanbieden over de factoren die een rol spelen bij het herstellen van burnout en stressgerelateerde klachten. Belangrijk vinden wij het dat iedereen zijn eigen weg in het herstellen vindt. Je kan herstellen van burnout en wel via een geleidelijke weg, als je zicht hebt hoe jouw herstel kan verlopen.

Zelf kan je een eind komen, maar begeleiding is naar ons idee wenselijk om die weg naar jouw herstel te vinden en vast te houden. Op deze site vindt u begeleiders die zich gespecialiseerd hebben in het begeleiden bij stress en burnout. De oorsprong van hun begeleiding ligt vaak in hun eigen ervaring met stress en burnout. Daarnaast hebben ze een gespecialiseerde opleiding.

Aanleiding voor de website

Uit een onderzoek dat collega en website ontwerper Nico Oskam tijdens zijn opleiding tot stressconsultant uitvoerde stond de vraag centraal: ‘Wat vindt u zelf dat u nodig heeft om te herstellen?’ Een aantal knelpunten die in dit onderzoek naar voren kwamen betrof het volgende:

 • Doorverwijzing naar goede hulp verliep moeizaam, m.n. voor vrouwen.
 • Ook zelf hulp vinden werd als lastig ervaren.
 • De kennis over burnout bij hulpverleners werd nogal eens als onvoldoende ervaren.>
 • Uitleg over de klachten en behandeling werd vaak gemist.
 • Hulp bestond nog al eens uit deel trajecten.
 • Er werd veel onbegrip ervaren van hulpverleners, werkgever en de omgeving.>
 • 49 % van de vrouwen en 36 % van de mannen ervaart de hulp als niet goed.

U kunt over dit onderzoek lezen door in het menu te klikken op: “Een zoektocht naar herstel“. Met deze site streven we er tevens naar om deze knelpunten op te heffen.


Reacties

Doelstelling van de site stress- en burnoutbegeleidingin — 23 reacties

  • Beste Mariska, jij bent reeds opgenomen inmiddels! Hopelijk levert dit je veel nieuwe cliënten op.
   We vragen van al onze deelnemers een goede opleiding op het gebied van stress- en burnout begeleiding. Daarnaast moet men zich professioneel richten op de doelgroep, blijkende uit een eigen praktijk, aansluiting bij een beroepsorganisatie.

  • Beste Dianne, Ik zie dat je gevestigd bent in Deventer. Daar hebben we al een coach op de kaart staan. In een grote stad vermelden we wel meerdere coaches, maar dat lijkt me in Deventer niet netjes naar de andere coach. Reageer gerust als ik het niet goed zie.

 1. Beste Fred,
  Ook ik zou graag vermeld willen worden voor locatie Haarlem en/of Amsterdam.
  Is dat mogelijk?
  En zo ja wat zijn de voorwaarden?
  Hartelijke groet, Esther von Faber

  • Beste Esther, Ik heb je de voorwaarden gemaild. We streven naar kwaliteit van de coaches en echte aandacht voor de cliënten.

 2. Goedenavond,
  Ik zou graag vermeld worden op jullie site. Ik werk in het Gooi, in en tussen Hilversum en Amersfoort en neem mijn clienten mee naar eilanden.
  Met vr. groet, Ingrid Kop

  • Beste Ingrid, je hebt nu als het goed is de voorwaarden ontvangen.
   We streven naar kwaliteit van de coaches en echte aandacht voor de cliënten.

  • Beste Jacqueline, Ik heb je de voorwaarden gemaild. We streven naar kwaliteit van de coaches en echte aandacht voor de cliënten.

 3. Beste Fred,

  Graag kom ik als begeleider bij chronische stress & burn-out op jullie site. Tevens geef ik trainingen, workshops en lezingen op dit gebied. Is dat mogelijk?
  Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn.

  Hartelijke groet,
  Femke Wessels
  De CoachZaak

 4. Goedemorgen,

  Ik zou graag op jullie site vermeld willen worden. Ik ben stress en burn-out coach in de regio Amersfoort. Ook geef ik trainingen en workshops op dit gebied. Ik lever kwaliteit, heb veel aandacht voor cliënten en heb veel ervaring en opleiding (HBO plus) op het gebied van coaching, stress en burn-out.
  Graag hoor ik de mogelijkheden en ontvang ik de voorwaarden.

  Hartelijke groet,
  Andrea Lenis
  Anicha Coaching & Training

  • Beste Andrea, Dank je wel voor je interesse! In de regio Amersfoort hebben we reeds twee goede vertegenwoordigers. Daarom kunnen we daar geen nieuwe coaches vermelden. Vriendelijke groet, Fred Steetsel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *