stress en burn-out coach Hoogeveen

Joke Jonkers
Psycholoog, stress-consultant, hart coherentie-trainer en coach
Stress en burn-out coach in Hoogeveen
Telefoon:0651713666
Website:www.heartandmind.nl


Overspannen of burn-out zijn kan ons allemaal overkomen. Juist als je toegewijd bent aan je werk en hoge eisen aan jezelf stelt kun je te veel van jezelf vergen. Het lichaam geeft in toenemende mate waarschuwingssignalen af in de vorm van lichamelijke of psychische klachten. Je voelt je misschien moe, kunt je minder goed concentreren, slaapt slecht of hebt snel last van irritaties of huilbuien. Als je de signalen niet herkent of negeert en je klachten niet serieus neemt, pleeg je op de langere duur roofbouw op je lichaam. Het is vaak niet gemakkelijk om toe te geven aan de signalen. De druk vanuit de omgeving is hoog en je spant je extra in om aan alle eisen te voldoen. Toch is het belangrijk dit patroon te doorzien en te doorbreken om te voorkomen dat je daadwerkelijk burn-out raakt. Ben je al te lang doorgegaan, dan is het belangrijk om aan de bel te trekken; aarzel niet, want hoe langer je wacht hoe langer het herstel kan duren.

Even voorstellen stress en burn-out coach in Hoogeveen

Mijn naam is Joke Jonkers. Al tijdens mijn studie psychologie raakte ik geïnteresseerd in de invloed van stress op het welzijn van mensen. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan als coach en begeleider van mensen met stressgerelateerde klachten. Daarbij heb ik ervaren dat, naast heftige gebeurtenissen in je leven, vooral ook je persoonlijkheid en de wijze waarop je tegen gebeurtenissen aankijkt en daarmee omgaat, een belangrijke rol spelen bij de ernst van je klachten en je herstelvermogen. Het geven van inzicht hierin en het stimuleren van je vermogen zelf koers en richting aan je leven te geven, vanuit eigen keuze en kracht, vormt een rode draad in mijn aanpak.

Werkwijze

Tijdens een kennismakingsgesprek brengen we de aard en de achtergronden van je klachten in kaart. Eventueel maak ik gebruik van tests of vragenlijsten voor aanvullend onderzoek, bijvoorbeeld naar de mate van stress of burn-out, de werkbeleving, de ervaren gezondheidsklachten, je persoonlijkheidseigenschappen. Vervolgens breng ik een advies uit en maak ik een plan van aanpak. In eerste instantie richt de begeleiding zich op fysiek en psychisch herstel. Dit met behulp van ontspanningsoefeningen, hartcoherentietraining, het tijdig leren herkennen van signalen van overbelasting en stress en overige gezondheidsbevorderende maatregelen, zoals op het gebied van voeding en beweging. Naarmate je energie en belastbaarheid toeneemt, besteed ik meer aandacht aan de invloed van je eigen overtuigingen, gedachtepatronen en eigenschappen op gebeurtenissen en hoe je die om kunt buigen naar een effectievere benaderingswijze. Tevens kijk ik samen met jou naar je huidige levenssituatie en naar de toekomst. Welke veranderingen wil en kun je realiseren, welke levens- en loopbaankeuzes maak je en hoe bereik je wat je wilt. Indien er sprake is van een reïntegratietraject wordt extra aandacht besteed aan je werkhouding, je belastbaarheid en aan mogelijke stressvolle situaties en factoren binnen de werkomgeving. Tot slot maken we samen een ‘preventieplan’ om terugval te voorkomen.

Vormen van begeleiding

HeartandMind kiest voor een brede en holistische aanpak. Lichaam en geest zijn in haar visie onlosmakelijk met elkaar verbonden en functioneren in wisselwerking met elkaar.

HeartandMind biedt de volgende vormen en methoden van coaching, begeleiding en training:

 • Individuele coaching ten behoeve van herstel en/of preventie van stressgerelateerde klachten en burn-out.
 • Individuele training en groepstraining persoonlijke effectiviteit, assertiviteit en zelfmanagement.
 • Individuele loopbaanbegeleiding en Re-integratie
 • Workshop loopbaankeuzes
 • Workshop stress- en stresspreventie.

Tijdens de trajecten wordt onder meer gebruik gemaakt van:

 • Ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken
 • Hartcoherentietraining
 • Lichaamsgerichte en energetische oefeningen
 • Voice Dialogue, EFT en EMDR
 • Voeding en leefgewoontes
 • Cognitieve training, Rationele Effectiviteits Training (RET)

De kosten

HeartandMind hanteert particuliere en zakelijke tarieven. Zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten geldt een tarief afhankelijk van de aard en de duur van het traject en het aantal deelnemers. Enkele ziektekostenverzekeringen vergoeden (voor een deel) de kosten. HeartandMind wil begeleiding voor iedereen mogelijk maken. Mochten de kosten voor u een onoverkomelijk bezwaar vormen, informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Voor vragen, inlichtingen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met:

Psychologisch adviesbureau HeartandMind
Albert van Daatselaarstraat 20A
7915 BA  Alteveer (Gem. Hoogeveen)
Mob. 06 51713666

Of bezoek de website:www.heartandmind.nl

Psycholoog NIP
RING geregistreerd behandelaar
SRBAG geregistreerd therapeut
1-op-1 provider Heartmath hartcoherentietrainer

srbag     NIP
google-plus-logo