stress- en burn-out coach DeventerMonic Diks
Stress en burn-out coach Deventer
Telefoon 0623930024
Website www.monisis.nl
Email monic@monisis.nl

“Je mag zijn zoals je bent, om te worden wie je bent
maar die je nog niet kunt zijn, en je mag worden
op jouw tempo, op jouw manier.”

Coaching bij stressgerelateerde klachten, mogelijk in relatie tot je horoscoop. Mijn doel is jou in contact te brengen met je eigen kracht, zodat je geluk niet meer wordt bepaald door wat er in jouw leven gebeurt maar door hoe jij er mee om weet te gaan. Zo ontstaat werkelijke ruimte voor jou.

Stress is een sluipend fenomeen dat verraderlijk zijn intree doet op het moment dat je aan jezelf voorbij gaat. Omdat we veelal zijn opgevoed in de trant van doorzetten en niet zeuren, en geleerd hebben om ons aan te passen aan wat er van ons verwacht wordt, weten we vaak niet beter dan domweg door te gaan. Doorgaan tot het ons letterlijk opbreekt. Stress vertaalt zich in fysieke en psychische klachten, een lichaam liegt immers niet; als het ergens gefrustreerd raakt dan gaat het reageren en protesteren.

Als je echter de verantwoording neemt om dit soort signalen te herkennen en te gebruiken als wegwijzer naar je diepste zelf, kan stress je de weg wijzen naar een gezonder en gelukkiger leven. Ik zet samen met jou op een rijtje welke factoren in jouw leven (of organisatie) stress veroorzaken en hoe je hier anders mee om kunt gaan zodat je aanzienlijk minder tot geen stress meer ervaart. Dat komt je gezondheid en je geluksbeleving ten goede.

Even voorstellen stress en burn-out begeleiding in Deventer

Interesse in mensen en hun persoonlijke groei staat altijd centraal in alles wat ik doe. Ik heb als verpleegkundige gewerkt, terminale zorg verleend, re-integratiewerk gedaan, diverse cursussen gegeven en als leidinggevende in de gezondheidszorg en de kinderopvang gewerkt. Coaching en begeleiding is mijn passie. Mijn visie is dat de situaties die zich in je leven voordoen je de unieke kans bieden om te groeien en nieuwe aspecten van jezelf te ontwikkelen. Ik heb veel van die kansen gehad; heb een scheiding meegemaakt, kanker gehad, ken financiële stress en weet wat het is om burn-out te zijn.

Door steeds opnieuw te kijken naar mijn eigen rol in wat zich voor doet, heb ik veel geleerd. Ik heb ervaren dat het mogelijk is om mijn eigen herstellend vermogen te activeren en bewust zeggenschap te krijgen over de verschillende facetten van mijn leven. Op de bodem van mijn ervaringen vond ik steeds weer een stukje van mijn diepste waarheid door contact te maken met mijn eigen innerlijke weten en van daar uit te handelen; voorbij de angst ligt groei en werkelijke vrijheid!

Mijn doel in de begeleiding is jou in contact te brengen met je eigen kracht zodat jouw geluk niet meer wordt bepaald door wat er in je leven gebeurt, maar door hoe jij er mee om weet te gaan

Werkwijze

Allereerst kijk ik in een intake naar wat je vraag is, dus naar wat jij in je leven anders wilt. Als je dat niet precies weet verhelderen we dat samen. Vervolgens stel ik een plan van aanpak op dat ik met je bespreek. Een traject heeft de meeste kans van slagen wanneer de toegepaste werkvormen aansluiten bij jouw belangstelling. Daarom zoek ik in het traject naar de weg die het beste bij jou past. Wat goed is voor de een hoeft niet per sé te werken bij de ander. Tussentijds evalueren we het traject, zodat we beiden kunnen kijken waar we staan en of we nog steeds op de goede weg zitten.

Ik reik je door middel van gesprekken, oefeningen en opdrachten andere manieren aan om te kunnen dealen met de spanningen die je ervaart. Daardoor krijg je meer mogelijkheden tot je beschikking en kun je een keus maken hoe je er mee om wil gaan. Ik gebruik daar concrete behandelmethoden voor en kijk -indien gewenst- naar je horoscoop om zicht te krijgen op het grotere plaatje van jouw leven. Die combinatie maakt dat ik beter kan aansluiten op waar het voor jou werkelijk om gaat, als je het prettig vindt zal ik dat met je bespreken.

In een horoscoop kun je zien welke energieën in welke gebieden in jouw leven een rol spelen en hoe jij daar mee om gaat. Dat kan heel verhelderend werken als je wil begrijpen wat er in je leven gaande is en wat er van je wordt gevraagd door de situaties die je mee maakt. Je krijgt inzicht in de diepere processen, waardoor je herkenning ervaart en anders kunt leren omgaan met wat zich voordoet.

EMDR kan tot goede resultaten leiden in geval van angsten, fobieën, overwerkte emoties en trauma’s. Ook als je een ongewenste manier van denken, voelen of gedragen hebt waarvan het je niet lukt om er mee op te houden kunnen we EMDR inzetten waardoor je tot ander gedrag kunt komen.

Mijn uitgangspunt is dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je leven. Ik stel veel vragen en nodig je uit tot voelen, terugblikken, reflecteren, nadenken, vooruit kijken en oplossingen vinden. Alles met de bedoeling je blik te verruimen en daarmee je speelveld te vergroten. Humor, openheid en integriteit zijn de peilers voor onze samenwerking.

De volgende vormen van begeleiding kan ik u bieden:

  • Coachingsgesprekken
  • Ervaringsgerichte oefeningen en opdrachten
  • RET, kernkwaliteiten, time management
  • EMDR
  • Astrologische duiding
  • Spirituele begeleiding
  • Ontspanningsoefeningen
  • Ontspanningsmassage

De kosten

Voor particulieren ga ik uit van het door de RING vastgestelde tarief voor A therapeuten.

Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt de consulten van RING-therapeuten, dus kijk even na of je voor vergoeding in aanmerking komt. Regelingen zijn bespreekbaar.

Een consult duurt 1,5 uur en betaling van de consulten is contant na afloop van de sessie.

Consult; 90 euro incl. BTW

Voor vragen, inlichtingen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met:

Monic Diks

Bart Bokhorststraat 14
7425RV Deventer
Telefoon 06-23930024
Website www.monisis.nl
Email monic@monisis.nl

Aangesloten bij de Stichting RING, registratienr. 07.1.254.14345 A-status

Aangesloten bij de SRBAG, registratienr. 324013

BIG geregistreerd, nr. 162936