stress en burn-out coach genemuiden
door: Annemiek Mooiweer
Stress en burn-out coach Genemuiden Zwartsluis
Telefoon: 06 -13 15 27 14
email:info@mooiweersverandering.nl
website: www.mooiweersverandering.nl


Stress is gezond, of….?

Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Het helpt je om je doelen te bereiken en prestaties te leveren, thuis en op het werk. Er vinden in je lichaam allerlei processen plaats die ervoor zorgen dat je de energie krijgt die je op dat moment nodig hebt.
Stress is dus gezond, mits je lichaam daarna weer tot rust komt. Je herstelt van vermoeidheid, je energievoorraad wordt weer aangevuld en je voelt je weer fit.
Als stress lang duurt, heb je meer tijd nodig om te herstellen. Maar wanneer je, ondanks je vermoeidheid, toch hard doorwerkt, krijgt je lichaam te weinig gelegenheid hiervoor. De energievoorraad wordt dan onvoldoende aangevuld.

Klachten als gevolg van stress

De kans is groot dat je allerlei klachten krijgt: gespannen spieren, pijn in je nek en schouders, hoofdpijn, vermoeidheid en geïrriteerdheid. Je voelt je rusteloos, slaapt slecht en hebt last van concentratie- en geheugenproblemen. Misschien heb je hartkloppingen, ben je angstig of onzeker, voel je je minderwaardig of heb je minder plezier in je werk.
Het is belangrijk deze signalen serieus te nemen en er iets aan te doen. Doe je dat niet, dan kunnen stressklachten zich opstapelen en is de kans groot dat je overspannen raakt of burn-out.

Even voorstellen stress en burn-out coach in Genemuiden, Zwartsluis

Mijn naam is Annemiek Mooiweer, getrouwd en moeder van 3 kinderen.
Na mijn studie Management, Economie en Recht heb ik 10 jaar gewerkt in de verzekeringsbranche. Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid waren hier mijn specialiteit.
In 2005 heb ik met plezier gekozen voor het fulltime moederschap. In deze periode kreeg ik in mijn directe omgeving te maken met burn-out. Van dichtbij heb ik gezien en ervaren wat het met een mens en zijn omgeving kan doen als je door een burn-out niet goed functioneert. Voor mij is dit de aanleiding geweest een andere weg in te slaan.
Ik ben diverse opleidingen gaan volgen om mij te verdiepen in de gedachten-wereld en het gedrag van de mens: hoe communiceer je met jezelf en anderen en wat is de invloed van je gezin van herkomst op wie je bent en wat je doet in privé en in het werk. Gaandeweg groeide het verlangen met de verworven kennis en inzichten anderen te ondersteunen die in dezelfde ‘weersomstandigheden’ zitten. Na afronding van een coachopleiding ben ik mijn eigen praktijk gestart.

Onder de naam ‘Mooiweersverandering’ begeleid ik mensen met burn-out en stressgerelateerde klachten. Ook ondersteun ik partners van mensen met een burn-out.

Herstelproces bij stress en burn-out

Om van stressklachten af te komen, moet het lichaam (dat lange tijd alleen maar gericht was op energieverbruik) weer leren energie op te bouwen. Burn-out begeleiding is in het begin dan ook gericht op herstel van de energiebalans. Pas als er sprake is van voldoende herstel kijken we hoe het komt dat je over je grenzen ging en hoe herhaling kan worden voorkomen.

Werkwijze stress en burn-out coach Genemuiden-Zwartsluis

Een coachtraject is een leertraject dat meer is dan het voeren van een aantal gesprekken. Afhankelijk van jouw situatie en persoonlijke doelen gebruik ik verschillende werkvormen die activeren of juist rust geven, soms confronteren maar vooral reflectie brengen en een breder perspectief geven. Ik werk onder andere met (coach)kaartspellen, soms met creatieve of schrijfopdrachten en ook bied ik de mogelijkheid voor wandelcoaching.

Tussen de bijeenkomsten door werk je aan huiswerkopdrachten, die ervoor zorgen dat je meer rendement haalt uit de coachsessies.

Methodieken

Ik maak o.a. gebruik van de methodieken:

  • NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
  • Systemisch Werken
  • Oplossingsgericht Werken
  • Transactionele Analyse
  • RET (Rationele Effectiviteits Training)
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Investering

Een coachtraject is een investering in tijd en geld maar vooral een waardevolle investering in jezelf.
Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie omvat een traject 6 tot 10 bijeenkomsten van 1,5 uur. De frequentie van de bijeenkomsten wordt in overleg bepaald, meestal één keer in de 2 à 3 weken.
De kosten voor een traject worden in de meeste gevallen door de werkgever vergoed.

Voor vragen of een vrijblijvend gesprek, kun je contact opnemen met:

Annemiek Mooiweer
Het Pijlkruid 16
8064 HE  Zwartsluis
06 -13 15 27 14
email:info@mooiweersverandering.nl
website: www.mooiweersverandering.nl

google-plus-logo