Met deze website willen wij u graag informeren. Welke factoren spelen een rol bij het herstellen van burn-out en stressgerelateerde klachten? Belangrijk vinden wij het dat iedereen zijn eigen weg in het herstellen vindt. Je kan herstellen van burn-out en wel via een geleidelijke weg. Als je zicht hebt hoe jouw herstel kan verlopen.

Zelf kan je een eind komen. Maar begeleiding en coaching is naar ons idee wenselijk om die weg naar jouw herstel te vinden en vast te houden. Op deze site vindt u begeleiders die zich gespecialiseerd hebben in het begeleiden bij stress en burn-out. De oorsprong van hun begeleiding ligt vaak in hun eigen ervaring met stress en burn-out. Daarnaast hebben ze een gespecialiseerde opleiding.

Aanleiding voor deze website

In een onderzoek dat collega en website ontwerper Nico Oskam tijdens zijn opleiding tot stressconsultant uitvoerde stond de vraag centraal: ‘Wat vindt u zelf dat u nodig heeft om te herstellen?’

Uit dit onderzoek kwamen de volgende knelpunten naar voren:

 • Doorverwijzing naar goede hulp verliep moeizaam, m.n. voor vrouwen.
 • Ook zelf hulp vinden werd als lastig ervaren.
 • De kennis over burn-out bij hulpverleners werd nogal eens als onvoldoende ervaren.
 • Uitleg over de klachten en behandeling werd vaak gemist.
 • Hulp bestond nog al eens uit deel trajecten.
 • Er werd veel onbegrip ervaren van hulpverleners, werkgever en de omgeving.
 • 49 % van de vrouwen en 36 % van de mannen ervaart de hulp als niet goed.

U kunt over dit onderzoek lezen door in het menu te klikken op: “Een zoektocht naar herstel“.

Met deze site streven we er tevens naar om de knelpunten op te heffen!


Reacties

Doelstelling van de site stress- en burnoutbegeleidingin — 29 reacties

 1. Beste Mariska, jij bent reeds opgenomen inmiddels! Hopelijk levert dit je veel nieuwe cliënten op.
  We vragen van al onze deelnemers een goede opleiding op het gebied van stress- en burnout begeleiding. Daarnaast moet men zich professioneel richten op de doelgroep, blijkende uit een eigen praktijk, aansluiting bij een beroepsorganisatie.

  • Beste Dianne, Ik zie dat je gevestigd bent in Deventer. Daar hebben we al een coach op de kaart staan. In een grote stad vermelden we wel meerdere coaches, maar dat lijkt me in Deventer niet netjes naar de andere coach. Reageer gerust als ik het niet goed zie.

  • Beste Esther, Ik heb je de voorwaarden gemaild. We streven naar kwaliteit van de coaches en echte aandacht voor de cliënten.

 2. Goedenavond,
  Ik zou graag vermeld worden op jullie site. Ik werk in het Gooi, in en tussen Hilversum en Amersfoort en neem mijn clienten mee naar eilanden.
  Met vr. groet, Ingrid Kop

  • Beste Ingrid, je hebt nu als het goed is de voorwaarden ontvangen.
   We streven naar kwaliteit van de coaches en echte aandacht voor de cliënten.

  • Beste Jacqueline, Ik heb je de voorwaarden gemaild. We streven naar kwaliteit van de coaches en echte aandacht voor de cliënten.

 3. Beste Fred,

  Graag kom ik als begeleider bij chronische stress & burn-out op jullie site. Tevens geef ik trainingen, workshops en lezingen op dit gebied. Is dat mogelijk?
  Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn.

  Hartelijke groet,
  Femke Wessels
  De CoachZaak

 4. Goedemorgen,

  Ik zou graag op jullie site vermeld willen worden. Ik ben stress en burn-out coach in de regio Amersfoort. Ook geef ik trainingen en workshops op dit gebied. Ik lever kwaliteit, heb veel aandacht voor cliënten en heb veel ervaring en opleiding (HBO plus) op het gebied van coaching, stress en burn-out.
  Graag hoor ik de mogelijkheden en ontvang ik de voorwaarden.

  Hartelijke groet,
  Andrea Lenis
  Anicha Coaching & Training

  • Beste Andrea, Dank je wel voor je interesse! In de regio Amersfoort hebben we reeds twee goede vertegenwoordigers. Daarom kunnen we daar geen nieuwe coaches vermelden. Vriendelijke groet, Fred Steetsel

 5. Goedemorgen Fred,
  Ik ben sinds 1 oktober 2018 werkzaam als zelfstandig (loopbaan)coach met specialisatie stress en burn-out. Ik heb mijn praktijk in Langbroek (gemeente Wijk bij Duurstede). Ik zie dat je daar nog op zoek bent naar een burn-out coach. Ik heb interesse om op deze site vermeld te worden. Ik kijk uit naar je reactie.
  Met vriendelijke groet,
  Anouk Hogen
  Anouk Hogen Coaching & Training

  • Beste Anouk,
   We zijn een groep van gedreven en professionele coaches met als specialisatie stress en burn-out. Dat blijkt uit onze opleidingen en ervaring, en ook uit een eigen bedrijfsvoering, website. Indien je jezelf daarin herkent dan hoor ik het graag van je en stuur je dan de voorwaarden voor deelname.
   vriendelijke groet,
   Fred Steetsel

   • Beste Fred,
    Ik herken mij daar zeker in. Het enige wat op dit moment nog ontbreekt is mijn eigen website. Daar wordt hard aan gewerkt. Is dit een obstakel om mij wel alvast de voorwaarden te mailen?
    Met vriendelijke groet,
    Anouk

 6. Beste Fred,

  Ik zou graag op jullie site worden vermeld en ontvang graag informatie en de voorwaarden. Ik ben coach/counselor met specialisatie in stress/burn out en werk o.a. vanuit Woerden/Leidsche Rijn.

  Hartelijke groet,

  Isabel Veenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>