stress en burn-out coach Goes Zeeland

Bergen op Zoom

Esther van Ham
Natuur- en wandelcoaching
Stress – en burn-out coach Bergen op Zoom en Zeeland
Tel: 06-44608226
info@hetisesther.nl
www.hetisesther.nl

Natuur- en wandelcoaching bij stress- en burn-out

Wandelcoaching is het coachen van mensen tijdens het wandelen in de natuur. Je wordt lichamelijk en geestelijk in beweging gezet. Door te lopen en te praten ontstaat er activiteit in de mentale en emotionele processen. Verstand en gevoel worden met elkaar verbonden. Door het wandelen kan je helderder nadenken en is het eenvoudiger om je gevoel onder woorden te brengen. Wandelcoaching zorgt ervoor dat je weer in contact komt met jezelf. Door de combinatie van bewegen en natuur maakt je lichaam stoffen aan die je een blijer en positiever gevoel geven.

In mijn eigen, unieke methode werk ik met de natuurals basis gecombineerd met lopen (wandelen of hardlopen), mindfulness, yoga, tai gong, shinrin yoku. Ik begeleid mensen 1 op 1 als zij niet goed in hun vel zitten. Samen werken we aan vermindering van stress, rust en balans van lichaam & geest. Zodat goed functioneren op het werk, school en thuis weer gewoon lukt. Samen gaan we de buitenlucht in waar we wandelen en/of hardlopen. We praten, we lopen, we doen oefeningen en ik geef concrete adviezen.

Alles is gericht op fysiek, mentaal en emotioneel herstel. Rust in het hoofd, in het lijf, acceptatie en ook eigen regie komt terug. Allerbelangrijkste doel? Essentiële vaardigheden (aan)leren om in balans te kunnen blijven in het leven.

De wandelcoaching kan ook gecombineerd worden met de NEI-therapie bij mij in mijn tuinkamer-praktijk aan huis.

Even voorstellen: stress en burn-out coaching in Bergen op Zoom

Esther van Ham als persoon

Ik ben zelfstandig coach, trainer/begeleider en therapeut bij ‘Hetisesther’. Al sinds ik mij kan herinneren ben ik bezig met het begeleiden en ondersteunen van mensen.

Ik begeleid, coach en train (sinds 2018) mensen 1 op 1 als zij niet goed in hun vel zitten. Daarnaast kan ik op een dieper niveau energetisch verbinding maken, zodat je ook energetisch meer in balans kan komen. Door middel van neuro emotionele integratie (verder te noemen NEI) kunnen we andere, diepere lagen van jouw geest en (onder)bewustzijn bewust maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties en daar kan je veel last van hebben.

Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van bewegen (lopen, wandelen, hardlopen) met natuur heel erg gezond is voor mensen. Het levert een unieke en essentiële bijdrage aan het positieve en structurele herstel van mensen na (een) verlies, bij angsten, depressie, stress en burn-out.

Loopbaan, ervaring en opleiding

· Na het afronden van mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in 1999 – nu HBO Social Work – ben ik aan de slag gegaan als jobcoach bij het Gors en begeleidde ik mensen met een beperking (lichamelijk, verstandelijk, NAH) en grote afstand tot de arbeidsmarkt naar (vrijwilligers)werk.

· Later werd ik jeugd- en jongerenwerker, leidinggevende bij een gemeente en manager in de zorg.

Zo ben ik eigenlijk altijd in het sociaal domein (zorg, welzijn, overheid) aan het werk geweest en altijd samen met mensen. Rond mijn 40e werkte ik inmiddels een aantal jaren fulltime in de zorg als manager en begon ik mij te realiseren dat ik weinig meer echt contact had met mensen. Ik miste dat echte en oprechte contact met mensen en daarnaast miste ik zelf ook de tijd om naar buiten te gaan, de natuur in wandelend of hardlopend. Ik besloot dan ook, begin 2018, dat het tijd werd om mijn leven om te gooien. Ik wilde weer doen waar ik echt plezier in had en waar mijn hart ligt; het begeleiden, coachen en ondersteunen van mensen en dan het liefst buiten in de natuur.

Daarna heb ik verschillende opleidingen gevolgd: vitaliteitscoach, leefstijlcoach, Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) trainer en Holistisch Therapeut.

Werkwijze

Bij al mijn werkzaamheden waarbij ik mensen coach, ondersteun, train en begeleid gebruik ik beweging, natuur, energie, mindfulness & meditatie als basis voor balans van lichaam, geest & ziel.

De kosten

Actuele informatie over mijn tarieven vind je op mijn website.

Voor vragen, inlichtingen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met:

Esther van Ham 
Nassau Odijkstraat 5 
4451 AT Heinkenszand 
Telefoon: 06 44608226
e-mail: info@hetisesther.nl 
www.hetisesther.nl

Lid van/werkzaam voor:

NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)

VVNT (Vereniging van NEI Therapeuten)