Stress en burn-out coach utrecht Oda Heijsteeg, Competenza Stressmanagement Stress en burn-out coach Utrecht Telefoon: 0306666399 e-mail: info@ competenza.nl


Een burn-out maakt je duidelijk dat je een tijd lang te veel van jezelf hebt gevraagd.

Gelukkig kun je met gerichte begeleiding burn-out voorkomen of er goed van herstellen.

Competenza helpt je met een persoonlijke benadering en praktische, doelgerichte methodieken de klachten onder controle te brengen, je fysieke en emotionele veerkracht te hervinden.

Even voorstellen stress en burn-out coach in Utrecht

Een onbehandelde en daardoor langer dan noodzakelijk durende burn-out heeft er voor gezorgd dat ik mijn koers in leven en werk jaren geleden ingrijpend heb gewijzigd. Ik beleefde de burn-out in eerste instantie als een tijd van grote verliezen; ik verloor mijn gezondheid, baan, toekomstperspectief, etc.

Ik vroeg me af wat gezondheid is en wat ziekte en verdiepte me in zingevings- en levensvragen. Ik volgde een medische basisopleiding, heb mesologie gestudeerd (combinatie van westerse en oosterse geneeskunde en psychologie) en heb opleidingen tot stressconsultant en loopbaancoach gevolgd. Daardoor kreeg ik inzicht in vitaliteit, de werking van stress en hoe om te gaan met stressgerelateerde klachten.

Door deze periode in mijn leven vind ik nu aansluiting met mensen van alle leeftijden die kritische fasen of moeilijke processen in het leven doormaken. Het geeft me voldoening om mensen in dit proces te begeleiden zodat zij opnieuw hun bestemming in het leven vinden. Mensen blijken in staat tot dingen die ze eerder niet voor mogelijk hielden, waaruit hernieuwde kracht en plezier volgen.

Eerder werkte ik in managementfuncties en als adviseur op het gebied van marketing en communicatie binnen het bedrijfsleven en hoger onderwijs.

Werkwijze stress en burn-out coach Utrecht

Competenza is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met stressgerelateerde klachten en / of loopbaanvragen. Ieder mens en iedere situatie is anders, dus het traject is altijd maatwerk.

De begeleiding van Competenza is er op gericht je te leren dat de lichamelijke stressreactie een normale, functionele reactie is van het lichaam. Stress is dus helemaal niet slecht! Het is echter van belang om er voor te zorgen dat de stressreactie niet voortdurend aanhoudt waardoor het zich tegen je keert.

Gedurende de begeleiding leer je je persoonlijke stresssignalen te herkennen, te begrijpen waardoor je chronisch gestrest raakt en wat je er aan kunt veranderen. Deze vaardigheden zullen je de rest van je leven behulpzaam zijn. De werkwijze is er op gericht het beste in je naar boven te halen en professioneel, maar persoonlijk. De gebruikte technieken zijn afgestemd op je persoonlijke stijl van leren en opdiepen van informatie uit jezelf om een antwoord te vinden op je vragen.

De werkwijze is doeltreffend, praktisch en er op gericht je vaardigheden aan te leren zodat je na afloop van het coachingstraject zelfstandig verder kunt in leven en werk.

Vormen van begeleiding

De volgende vormen van begeleiding kan ik u bieden:

  • Individuele coaching gericht op het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en preventie van stressgerelateerde klachten en verzuim
  • Herstelbegeleiding bij stressgerelateerde klachten, zoals burn-out
  • Re-integratie van medewerkers die (gedeeltelijk) zijn uitgevallen door burn-out of andere stressgerelateerde klachten
  • Presentaties, workshops en trainingen op het gebied van stresshantering

 

Competenza beschikt over een uitgebreid netwerk van professionals in o.a. human resource management, geneeskunde, geestelijke zorg en juridische zaken. Indien nodig of wenselijk werkt Competenza in trajecten met hen samen of verwijst door.

De kosten

Competenza begeleidt medewerkers in organisaties en particuliere cliënten. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden en tarieven passend bij uw specifieke situatie.

Voor vragen, inlichtingen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met:

Competenza Stressmanagementcompetenza stress en burnout begeleiding Utrecht Melissekade 274 3544 CX Utrecht Telefoon 030 – 6666 399 e-mail: info@competenza.nl meer informatie vindt u ook op www.competenza.nl

Lid Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV) en SRBAG

Vereniging voor integrale vitaliteitskundesrbag