Joanke Sierksma
“Het leukste wat je kunt worden is jezelf.”
Stress en burn-out coach Leeuwarden

Telefoon: 06-22442398
email: info@essentie-coaching.nl

Stress, Overspannen, Burn-out ??

Je hebt last van stress, je voelt je al een tijd gespannen en je zit niet lekker in je vel. Dan is het tijd om iets te gaan doen om het tij te keren. Je bent er tijdig bij en we kunnen voorkomen dat je overspannen, of erger nog, burn-out raakt.

Maar misschien heb je al heel lang de signalen van stress genegeerd, omdat je dacht dat je door moest en geen keuze had. Je negeerde de seintjes die je lichaam je gaf. Je ging door op wilskracht en waarschijnlijk omdat je je zo verantwoordelijk voelde. Dit zijn mooie eigenschappen, maar ook de valkuil om niet goed naar jezelf te luisteren. Dan breekt er een moment aan dat je echt niet meer kunt. Je hebt het gevoel dat alles je tussen de vingers doorglipt en het lukt je niet meer om jezelf op de rails te krijgen. De balans is totaal zoek en je bent jezelf kwijt geraakt. Je hebt inmiddels al veel stressklachten op zowel lichamelijk-, emotioneel- gedrags- als mental niveau. Dan is het echt hoog tijd om jezelf goede begeleiding te gunnen. Tijd om te gaan werken aan je herstel om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Wij als professionals kunnen je helpen te onderscheiden in welke fase je zit. Is er alleen sprake van kortdurende (overmatige) stress, of is er sprake van langdurige stress waardoor je overspannen bent of burn-out. Afhankelijk van de vorm, stem ik mijn begeleiding af op jou en dat wat jij nodig hebt om weer te herstellen.

Even voorstellen stress en burn-out coach Leeuwarden

 Jarenlang heb ik (Joanke Sierksma) mijn voldoening kunnen vinden in de zakelijke dienstverlening. Na jaren van heel hard werken kreeg ik een paar flinke persoonlijke verliezen op te verwerken en was de rek er uit. Ik voelde me opgebrand en had een stevige burn-out, die nauwelijks werd onderkend. Niet door mezelf en ook niet door mijn omgeving. Ik had het goed weten te verbloemen en ik had geen idee wat me overkwam. Op zoek naar hulp en herstel ontdekte ik allerlei doodlopende wegen en onbegrip. Dat gaf mij een enorm gevoel van onmacht. Achteraf is dit een hele leerzame periode geweest. Op het moment zelf was het om hopeloos van te worden. Na jarenlang “aanmodderen” was ik in staat om zelf het heft in handen te nemen en een andere weg in te staan.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Na het volgen van diverse opleidingen (o.a. NLP, Coaching, Stressconsultancy, Systemisch werk, Solution Focused Therapie) ben ik in 2004 gestart met mijn praktijk De Essentie. In de loop van de jaren heb ik mij verder ontwikkeld door diverse verdiepende opleidingen te volgen. Die hier allemaal noemen gaat wat ver. Mijn visie is dat iedereen in staat is de regie in zijn eigen leven en werk te behouden of te herwinnen, zodanig dat je op eigen kracht je koers kunt bepalen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat wanneer je meer van jezelf begrijpt, het leven leuker en minder stressvol is. Als coach / stressconsultant loop ik een tijdje met je mee op je levenspad. Ik ondersteun je tijdens een korte periode in je leven.
Mijn doel is om je te helpen als je vastgelopen bent, obstakels tegen komt, een crisis mee maakt of simpelweg een verbetering in je leven wilt. Samen zoeken we naar de voor jou juiste balans.
Ik wil je de lange en soms radeloze zoektocht besparen, die ik zelf heb meegemaakt.
Een traject bij De Essentie is geen veranderingstraject maar een verrijkingstraject.

Hoe ziet mijn begeleiding voor jou er uit:

Mijn begeleiding kenmerkt zich door een praktische aanpak. Simpel gezegd: “wat is het probleem en hoe kun je er aan werken.” Daarnaast gaan we ook zeker de verdieping in en kijken we ook naar de onderliggende patronen die ten grondslag liggen aan het ontstaan van je klachten / burn-out. Na een uitgebreide en zorgvuldige intake kijken we samen wat de beste manier is om jouw herstel te bevorderen. Hierbij zal ik brede informatie (denk daarbij ook aan voeding, leefstijl etc.), oefeningen en opdrachten geven waarmee je zelf verder kunt werken. Vaak krijg je een vorm van huiswerk mee, zodat het proces ook tussen de sessies door ondersteund wordt.

Het begeleidingstraject dat ik bied is altijd individueel afgestemd. Een traject heeft de meeste kans van slagen wanneer de toegepaste werkvormen aansluiten bij de belangstelling en de persoonlijkheid van de cliënt. Daarom zoek ik in het traject naar die weg die het beste bij jou als cliënt past. Wat goed is voor de een hoeft niet perse te werken voor de ander.

Ook bedrijven kunnen een beroep doen op mijn begeleiding om hun werknemers te coachen naar een gezonde balans of te ondersteunen tijdens het herstelproces bij overspannenheid of burn-out.

De werkvormen die ik toepas zijn o.a. de volgende:

 • NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
 • RET (Rationele Effectiviteits Training)
 • Kernkwaliteiten
 • Ontspanningsoefeningen en meditatievormen
 • Creatieve technieken
 • Systemisch werk
 • Familie opstellingen
 • Visualisaties
 • Biografisch coachen
 • Oplossingsgericht werken (Solution Focused Therapie)
 • Slaapcoaching en slaapcursussen

De kosten stress en burn-out coaching Leeuwarden

Voor particulieren bereken ik het tarief van € 85,00 per consult (incl. btw); voor ZZP’ers € 90,00 (excl.btw).

Tarieven voor bedrijven zijn op aanvraag beschikbaar en zijn afhankelijk van het te volgen traject.

burnout coach leeuwarden

Voor vragen, inlichtingen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met:

Joanke Sierksma
Westersingel 4
8913 GC Leeuwarden
06-22442398
email: info@essentie-coaching.nl
Website: www.essentie-coaching.nl

Aangesloten bij de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV),
en NIBIG geregistreerd

Logo-Viv