burn-out coach baarn

Baarn-Amersfoort

Ingrid Kop, Eilandcoaching Vitaler in ’t Leven
Stress- en burn-out coach, levenscoach en diëtist
Werkzaam in Baarn, het Gooi, Hilversum en Amersfoort

www.eilandcoaching.nl en www.eilandcoaching.com
info@eilandcoaching.nl
06-24725912

Wil je op een actieve manier met stress en burn-out leren omgaan? Ik werk in de bossen en op de heide in het hele Gooi  en van Hilversum t/m Amersfoort. Wandelend en hardlopend. Omdat ik ook diëtist ben nemen we je eetpatroon mee omdat stress en burn-out leidt tot een hoger verbruik van voedingsstoffen, een verminderde opname en een ander eetpatroon. Wanneer je in een ernstige burn-out verkeerd en moeilijk te activeren bent kom ik eerst bij jou aan huis. Voor intensievere trajecten kun je met mij mee naar een eiland.

Voorstellen stress en burn-out coach

Ik ben Ingrid Kop (1966) en sinds 1992 werkzaam als zelfstandig diëtist. Na mijn opleidingen tot levenscoach bij Sonnevelt opleidingen ben ik ook gaan werken als stress en burn-outcoach voor Bofit. Vervolgens ben ik de opleiding tot stresscounseler gaan doen. Ook ben ik opgeleid tot hardlooptrainer Bewust Hardlopen. In mijn eigen bedrijf Eilandcoaching combineer ik al deze kennis, kortom mijn specialisme is begeleiding bij voeding & stress.

Hoge stresslevels  en burn-out  maken het maagdarmstelsel en immuunsysteem minder actief. Dat betekent dat de opname van voedingsstoffen verminderd is. Meestal eten mensen met stress en burn-out ook anders (te weinig of te veel en de veelal verkeerde voedingsmiddelen) wat leidt tot minder toevoer van belangrijke voedingsstoffen. Tel daarbij op dat het verbruik van voedingstoffen hoger is. Daarnaast is er steeds meer bekend over de rol van onze darmen bij stress en burn-out en depressie. Ik ben er van overtuigd dat bij de begeleiding bij stress en burn-out de voeding dus niet vergeten kan worden. Aangepast aan de mogelijkheden van mijn cliënt op dat moment.

Werkwijze stress en burnout coach Baarn

Praten, bewegen en ervaren:

Bewegen heeft een positief effect op de hersenen. En zo op je humeur en stressniveau. Daglicht is bijvoorbeeld essentieel voor het aanmaken van serotonine, een gelukshormoon. Daarom heb ik er voor gekozen alleen maar buiten te werken met mijn cliënten. Wandelend en/of in combinatie met hardlopen. En, bij ieder weertype.

Daarnaast praat je en ontspan je buiten veel makkelijker. Het voelt informeler en als er een stilte valt is dat minder lastig. Ook kan de natuur ingezet worden als metafoor. Bijvoorbeeld door een bepaald pad wel of niet te kiezen, door buiten de gebaande paden te gaan of door middel van hardlopen je te laten ervaren hoe belangrijk het is ook op de rem te gaan staan.

In de natuur is het ook makkelijker om ervaringsoefeningen en ontspanningsoefeningen  te doen. Daarmee leer je voelen in plaats van alleen maar denken.
Voor een meer intensief traject kan je mee naar een eiland, zie www.eilandcoaching.com

Begeleidingsvormen bij burn-out begeleiding Baarn-Amersfoort

Individueel, gericht op preventie of herstel.
Groepsworkshops op gebied van vitaliteit (stressmanagent en gezonde voeding)

Kosten

Voor de tarieven verwijs ik naar mijn website www.eilandcoaching.nl . Bij afname van een pakket is de eerste sessie gratis.

Meer informatie

Aangesloten bij: