Joanke Sierksma
“Het leukste wat je kunt worden is jezelf.”

Stress en burn-out coach Heerenveen

Telefoon: 06-22442398
email: info@essentie-coaching.nl

Het gaat niet meer, heb je teveel stress of ben je overspannen of burn-out ??

Je zit al een tijd niet lekker in je vel, alles kost moeite en je merkt ook nog eens dat je een kort lontje hebt. Bovendien vind je steeds minder dingen leuk om te doen. De flow is ver te zoeken en plezier in het leven al helemaal. Mensen in je omgeving zeggen dat je al lange tijd te veel stress hebt gehad. Dat je al heel lang veel te veel van jezelf hebt gevraagd. Stressklachten zouden dus heel goed de oorzaak kunnen zijn van hoe jij je voelt.

Waarschijnlijk heb je de signalen van stress genegeerd, omdat je vond dat geen keuze had en je wilde je ook van de goede kant laten zien. Immers, iedereen heeft weleens tegenslag in zijn leven en dan moet je toch je beste beentje voor zetten en doorgaan. Je bent ook iemand die zich verantwoordelijk voelt. Dit is mooie eigenschap en ook een valkuil. Daardoor vergeet je vaak om goed naar jezelf te luisteren. Dan komt ere en punt in je leven dat je echt niet meer kunt. De balans is totaal zoek en je het voelt alsof je jezelf bent kwijt geraakt. Je hebt eigenlijk best veel stressklachten. Tijd om daar eens aandacht aan te besteden en goed voor jezelf te zorgen. Daar heb je goede begeleiding bij nodig. Hoog tijd om te gaan werken aan je herstel.

Wij als professionals kunnen je helpen bij het herstel van je overmatige stressklachten en bij het herstel van overspannenheid of een burn-out. Afhankelijk van de vorm, stem ik mijn begeleiding af op jou en dat wat jij nodig hebt om weer te herstellen.

Even voorstellen stress en burn-out coach Heerenveen

Jarenlang heb ik (Joanke Sierksma) gewerkt in de zakelijke dienstverlening, totdat ik het plezier daarin verloor na een een paar flinke persoonlijke verliezen die ik kreeg te verwerken. Ik was opgebrand en had een stevige burn-out, maar dat had ik eerst niet in de gaten. Op zoek naar hulp en herstel kwam ik erachter dat die er eigenlijk niet was (dat was in 2000. Dat was een fikse tegenvaller. Achteraf is dit een hele leerzame periode geweest. Na jarenlang “ploeteren” was ik in staat om zelf het heft in handen te nemen en een andere weg in te staan.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Na het volgen van diverse opleidingen (o.a. NLP, Coaching, Stressconsultancy, Systemisch werk, Solution Focused Therapie) ben ik in 2004 gestart met mijn praktijk De Essentie. In de loop van de jaren heb ik mij verder ontwikkeld door diverse verdiepende opleidingen te volgen. Die hier allemaal noemen gaat wat ver. Mijn visie is dat iedereen in staat is de regie in zijn eigen leven en werk te behouden of te herwinnen, zodanig dat je op eigen kracht je koers kunt bepalen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat wanneer je meer van jezelf begrijpt, het leven leuker en minder stressvol is. Als coach / stressconsultant loop ik een tijdje met je mee op je levenspad. Ik ondersteun je tijdens een korte periode in je leven.

Mijn doel is om je te helpen als je vastgelopen bent, obstakels tegen komt, een crisis mee maakt of simpelweg een verbetering in je leven wilt. Samen zoeken we naar de voor jou juiste balans.

Ik wil je de lange en soms radeloze zoektocht besparen, die ik zelf heb meegemaakt.

Een traject bij De Essentie is geen veranderingstraject maar een verrijkingstraject.

Hoe ziet mijn begeleiding voor jou er uit:

Mijn begeleiding kenmerkt zich door een praktische aanpak. In het begin geef ik je duidelijke handvaten om te werken aan je herstel. Later in het traject gaan we ook zeker de verdieping in en kijken we ook naar de onderliggende patronen die ten grondslag liggen aan het ontstaan van je klachten / burn-out. Na een uitgebreide en zorgvuldige intake kijken we samen wat de beste manier is om jouw herstel te bevorderen. Hierbij zal ik brede informatie (denk daarbij ook aan voeding, leefstijl etc.), oefeningen en opdrachten geven waarmee je zelf verder kunt werken. Meestal krijg je een vorm van huiswerk mee, zodat het proces ook tussen de sessies door ondersteund wordt.

Het begeleidingstraject dat ik bied is altijd individueel afgestemd.

Een traject heeft de meeste kans van slagen wanneer de toegepaste werkvormen aansluiten bij de belangstelling en de persoonlijkheid van de cliënt. Daarom zoek ik in het traject naar die weg die het beste bij jou als cliënt past. Wat goed is voor de een hoeft niet perse te werken voor de ander.

Ook bedrijven kunnen een beroep doen op mijn begeleiding om hun werknemers te coachen naar een gezonde balans of te ondersteunen tijdens het herstelproces bij overspannenheid of burn-out.

De werkvormen die ik toepas zijn o.a. de volgende:

 • NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
 • RET (Rationele Effectiviteits Training)
 • Kernkwaliteiten
 • Ontspanningsoefeningen en meditatievormen
 • Creatieve technieken
 • Systemisch werk
 • Familie opstellingen
 • Visualisaties
 • Biografisch coachen
 • Oplossingsgericht werken (Solution Focused Therapie)
 • Slaapcoaching en slaapcursussen

De kosten stress en burn-out coaching Heerenveen

Voor particulieren bereken ik het tarief van € 85,00 per consult (incl. btw); voor ZZP’ers € 90,00 (excl.btw).

Tarieven voor bedrijven zijn op aanvraag beschikbaar en zijn afhankelijk van het te volgen traject.

burnout coach leeuwarden

Voor vragen, inlichtingen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met:

Joanke Sierksma

Coachingslocatie Leeuwarden:
Westersingel 4,
8913 CK  Leeuwarden

06-22442398

email: info@essentie-coaching.nl
Website: www.essentie-coaching.nl

Aangesloten bij de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV),
en NIBIG geregistreerd

Logo-Viv